Web Analytics Made Easy - Statcounter

طی روزهای اخیر شایعاتی در خصوص اعتصاب کامیون‌داران در فضای مجازی منتشر شده است که خوشبختانه با اظهار نظر دو تن از مسئولان شهری و استانی تعاونی‌های کامیون‌داران مازندران این نکته بر می‌آید که خبری از اعتصاب رانندگان سنگین حداقل در استان مازندران نیست و شاغلان این حرفه در این شرایط حساس، علیرغم نارضایتی از وضعیت موجود و پا برجا بودن گلایه‌هایشان، در کنار مردم هستند و با انجام اعتصاب، باری روی دوش مردم نخواهند گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، طی روزهای اخیر شایعاتی در خصوص اعتصاب کامیون‌داران در فضای مجازی منتشر شده است که برای اطلاع از صحت و سقم این موضوع به سراغ فرجی رئیس اتحادیه کامیون‌داران مازندران رفتیم که اظهارات وی را در این گزارش می‌خوانید:

خردادماه سال گذشته اعتصاب کامیون‌داران از استان‌های قزوین، لرستان، آذربایجان شرقی، مازندران و چند استان دیگر با خودداری از حمل بار آغاز و سپس گسترش یافت.

 در این اعتصاب، برخی رانندگان با نصب پلاکاردهای بزرگ در جلو کامیون خود به «گران شدن عوارض و لوازم یدکی» و در عین «ثابت ماندن کرایه بار» اعتراض کردند.

علت اعتصاب سراسری کامیون‌داران ثابت بودن کرایه‌ها، نیاز به الگوی محاسبه قانونی کرایه‌ها (منطق رفتار هزینه ها بر حسب کیلومتر)، افزایش قیمت بیمه‌ها، عوارض اتوبان‌ها، کمیسیون بالای باربری‌ها، هزینه بالای تعمیرات و قیمت بالای لوازم یدکی خودروها بود.
 
کامیون‌داران در این اعتراضات به افزایش قیمت لوازم یدکی، لاستیک، حق بیمه رانندگان در سال‌های اخیر و پایین بودن نرخ کرایه اشاره و تاکید کردند که قیمت حمل بار باید افزایش یابد.

حال با گذشت نزدیک به یک‌سال از این ماجرا، برخی شایعات در فضای مجازی حاکی از آغاز دور جدیدی از اعتصابات این صنف به‌دلیل برآورده نشدن مطالبات آن‌ها است، امری که در شرایط فعلی کشور دور از انتظار و بعید به نظر می‌رسد.

محمدعلی فرجی  در خصوص شایعاتی مبنی بر اعتصاب رانندگان کامیون در کشور و آیا اینکه آیا این موج به استان مازندران هم رسیده است یا خیر، به خبرنگار ما گفت: هیچگونه اعتصابی ذر استان مازندران نداریم و امکان هم ندارد رانندگان استان مازندران در این شرایط حساس اقدام به اعتصاب کنند.
 


وی با بیان اینکه در استان مازندران برای 12 هزار و 500 راننده کارت ناوگان صادر شده است، افزود: اتحادیه حمل و نقل تعاونی مازندران بیش از 8 هزار عضو دارد و لاستیک، بیمه تأمین اجتماعی، بیمه تکمیلی، توزیع لوازم یدکی، تقسیم عادلانه بار، قرار گرفتن در زمره مشاغل سخت و زیان‌آور و کاهش حق کمیسیون از مهمترین مطالبات رانندگان این صنف بوده است که طی سال کذشته تاکنون، برخی از مطالبات آن‌ها برآورده شده است.

رئیس اتحادیه حمل و نقل تعاونی کامیون‌داران مازندران با بیان اینکه هر چند دولت در خصوص مطالبات کامیون‌داران هیچ کاری نکرده است؛ خاطرنشان کرد: خبر اعتصاب رانندگان کامیون صحت ندارد و در مازندران هیچ خبری از اعتصاب نیست و کامیون‌داران با وجود مشکلات متعدد، در این شرایط حساس دست به اعتصاب نخواهند زد.

این مسئول بیان کرد: هر چند با رایزنی‌های انجام شده، لاستیک در اختیار رانندگان سنگین قرار گرفت اما مشکل رانندگان تنها با تخصیص لاستیک حل نمی‌شود.

فرجی گفت: مشکل عدم نظارت بر بازار لوازم یدکی است، یک کامیون صدها قطعه لوازم یدکی دراد که به چشم نمی‌آیند و افزایش تا 200 درصدی قطعات، داد رانندگان را درآورده است.

وی ادامه داد: از سویی دیگر یکی دیگر از مطالبات کامیون‌داران، بیمه تکمیلی بود که بنا به اظهارات وزیر اعلام شده بود که به‌صورت رایگان انجام شود اما در حال حاضر، بیمه تکمیلی انجام می‌شود اما وجه ان از رانندگان دریافت می‌شود و کسی هم پاسخگو نیست.

رئیس اتحادیه حمل و نقل تعاونی کامیون داران مازندران اجرای طرح تن کیلومتر را یکی دیگر از اقدامات انجام گرفته در راستای مطالبات رانندگان برشمرد و عنوان کرد: هر چند با اجرای این طرح، کرایه رانندگان افزایش یافت اما افزایش 35 درصدی کرایه دردی از افزایش 200 درصدی لوازم یدکی را دوا نمی‌کند.

این مسئول متذکر شد: با افزایش کرایه، گره‌ای حل نمی‌شود بلکه باید دستگاه‌های نظارتی و دولت پای کار بیایند و با نظارت بر بازار، ضمن تامین لوازم یدکی در بازار، نسبت به کاهش قیمت‌ها و تعدیل ان قدم اساسی بردارند.

فرجی یادآور شد: از سال گذشته تاکنون بیش از 30 هزار حلقه لاستیک در سطح استان توزیع شد که به رانندگان فعال 3 جفت و رانندگان غیرفعال هم یک جفت دادیم تا وارد بازار کار شوند اما متاسفانه برخی از رانندگان بارنامه نمی‌گیرند و علیرغم تمکین اداره حمل و نقل و وفق دادن خود با ملزومات قانونی، توقع دریافت خدمات دارند.

وی افزود: البته قرار گرفتن این حرفه در زمره مشاغل سخت نیز یکی دیگر از مطالبات رانندگان بود که تاکنون به جایی نرسیده است و حرفی از آن هم در هیچ جا نیست.

رئیس اتحادیه حمل و نقل تعاونی مازندران اذعان کرد: مشکلات فراوانی پیش روی رانندگان است اما ما کشورمان را دوست داریم و تمام سرویس‌ها در حال انجام است.

این مسئول تصریح کرد: با بالا بردن افزایش نرخ مشکلی حل نمی‌شود و باید قیمت اجناس و لوازم یدکی پایین بیاید؛ بریا نمونه لاستیکی که ما در حال عرضه آن هستیم و قیمتش 4 میلیون تومان است در بازار آزاد تا چند میلیون بیشتر در حال فروش است.

فرجی توصیه کرد: باید تعزیرات حکومتی در این مسئله ورود کند و با ورود روغن و لوازم یدکی موجود در انبارها به بازار، ضمن برخورد با متخلفان، موجب شکستن قیمت‌ها در بازار لوازم یدکی شود.

وی اعلام کرد: در سیل اخیر خدمات فراوانی از سوی تعاونی‌های کامیون‌داران مازندران به سیل زدگان انجام شد و طبق اعلام آنان، هر گونه انجام سرویس در راستای کمک به سیلزدگان به اقصی نقاط حادثه دیده کشور به صورت رایگان انجام خواهد شد.

محمود فتحی رئیس اتحادیه کمپرسی‌داران آمل نیز در این‌باره به خبرنگار ما گفت: در آمل هیچ اعتصابی در کار نیست و تمام سرویس‌ها در حال انجام است.

وی افزود: لاستیک در اختیار رانندگان قرار گرفت و کرایه‌ها هم به نرخ عادلانه‌ای رسید و ما هیچ اعتراضی نداریم و شرایط بهبود پیدا کرده است.

رئیس اتحادیه کمپرسی‌داران آمل به حضور پررنگ کامیون‌داران این شهرستان در کمک‌رسانی به سیل زدگان اشاره کرد و متذکر شد: در سیل اخیر، کامیون‌داران این شهرستان طی روزهای 6 تا 8 فروردین نزدیک به 60 سرویس شامل 10 سرویس مخلوط به پنبه‎چوله ساری و 50 سرویس مخلوط به شهرستان سیمرغ انجام دادند.
 


فتحی تاکید کرد: قرار است 10 سرویس بلوک و 10 سرویس کمپرسی به شهرستان سیمرغ ارسال شود که تمامی سرویس‌ها رایگان است.

وی ادامه داد: هفته گذشته نیز با مساعدت و کمک نقدی رانندگان، اقلام اساسی شامل 4 هزار غذای گرم، چند نیسان محموله لباس و انواع محصولات بهداشتی و دارو به استان گلستان و شهر آق قلا ارسال شد.

رئیس اتحادیه کمپرسی‌داران آمل با بیان اینکه انجام سرویس رایگان به اهواز برای کمک رسانی به سیلزدگان نیز انجام شده است؛ گفت: ما در این شرایط کنار هموطنانمان هستیم و با اعتصاب موجب بروز مشکلات فراوان برای مردم نخواهیم شد.

خوشبختانه با اظهار نظر دو تن از مسئولان شهری و استانی تعاونی‌های کامیون‌داران مازندران این نکته بر می‌آید که خبری از اعتصاب رانندگان سنگین حداقل در استان مازندران نیست و شاغلین این حرفه در این شرایط حساس، علیرغم نارضایتی از وضعیت موجود و پا برجا بودن گلایه‌هایشان، در کنار مردم هستند و با انجام اعتصاب، باری روی دوش مردم نخواهند گذاشت.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۶۶۷۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حال ناخوش رانندگان تاکسی در گرگان

ایسنا/گلستان یکی از راننده‌های تاکسی زرد در گرگان معتقد بود که «رنگ زرد خودرو، تنها چیزی است که از سازمان تاکسیرانی به آنها رسیده و هیچ امکانات و امتیاز دیگری شامل حال‌شان نمی‌شود. از صبح تا نیمه شب در خیابان‌ها کلاچ و ترمز می‌گیرند تا نان حلال بر سر سفره خانواده ببرند ولی باز هم هشت‌شان گرو ۹ است.

خودروهایی که به‌عنوان تاکسی استفاده می‌شود، به‌دلیل رفت‌وآمد بسیاری که دارند، خیلی زود دچار فرسودگی می‌شوند و باید تعویض شوند، این در حالی است که قیمت خودروی جایگزین هزینه‌های زیادی را به رانندگان تحمیل می‌کند.

با توجه به این شرایط رانندگان تاکسی سال‌های زیادی است که با هزینه‌های شخصی در امر خدمت‌رسانی به شهروندان فعالیت می‌کنند، اما افزایش قیمت خودرو و لوازم یدکی موجب شده است تا این قشر مظلوم با مشکلات زیادی روبه‌رو شوند، از سوی دیگر ناوگان فرسوده حمل‌ونقل شهری در بروز آلودگی هوا مؤثر بوده و آلودگی‌های زیست‌محیطی بسیاری را برای شهر و شهروندان به همراه داشته است.

حسین یکی از رانندگان تاکسی گرگان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اینکه نداشتن بیمه بزرگترین معضل رانندگان تاکسی است، گفت: بیش از ۱۵ سال است که سایت بیمه رانندگان تاکسی مسدود است و رانندگان یا باید هزینه بیمه را آزاد محاسبه کنند که پرداخت آن با توجه به هزینه بالا و درآمد کمی که دارند برایشان مقدر نیست و یا باید قید بیمه را بزنند.

راننده تاکسی گرگان ادامه داد: درحالی که بسیاری از رانندگان تاکسی فعال با مشکل بیمه مواجه هستند برخی از رانندگان تاکسی فرسوده، خودرو خود را در گوشه منازل پارک کرده و به مشاغل دیگر مشغول هستند و تنها از بیمه ماشین خود استفاده می‌کنند.

تامین پول خرد چالش همیشگی رانندگان تاکسی

وی از کمبود پول خرد به عنوان مشکلی که همه روزه رانندگان تاکسی با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، نام برد و افزود: نبود پول خرد باعث شده مدام برای دریافت هزینه تاکسی و برگرداندن مابقی کرایه با مشکل مواجه شویم و این موضوع باعث تنش بین راننده و مسافر می‌شود.

رجبی ادامه داد: چند سال پیش قرار شد دستگاه پوز در اختیار رانندگان تاکسی قرار بگیرد اما این دستگاه تنها به تعداد انگشت شماری از رانندگان داده شد که بنا بر اعلام رانندگان اکثر دستگاه‌ها خراب بوده و قابلیت کار نداشتند.

محمد یکی از رانندگان تاکسی در گرگان به خبرنگار ایسنا گفت: بسیاری از کارمندان پس از بازنشستگی برای تأمین درآمد خود با خودروهای شخصی در سطح شهر مسافرکشی می‌کنند و تعداد زیادی از جوانان گرگانی نیز به دلیل پیدا نکردن شغل مناسب با خودروهای شخصی در سطح شهر مشغول جا به جایی مسافر هستند که باعث می‌شود روز به روز تعداد مسافران تاکسی‌ها در شهر کمتر شود.

جولان مسافربران غیر مجاز و کمبود مسافر

وی ادامه داد: علاوه بر جوانان بیکار و افراد بازنشسته افراد زیادی از شهرهای دور و نزدیک به گرگان آمده و اقدام به مسافرکشی می‌کنند که این کار علاوه بر آسیب‌ها و مخاطراتی که در شهر ایجاد می‌کند مسافران تاکسی‌ها را کاهش می‌دهد که باید به آن رسیدگی شود.

علی دیگر راننده تاکسی نیز به خبرنگار ایسنا گفت: در بعضی از اوقات گرگان مسافر خوبی دارد اما در بیشتر اوقات مسافر کم است و همین موضوع برای ما صرفه اقتصادی ندارد و هر چقدر زحمت می‌کشیم نمی‌توانیم خرج زندگی را تأمین کنیم.

گرانی لوازم خودرو و عدم حمایت مسولان

حسن یکی از رانندگان تاکسی در گرگان نیز گفت: با توجه به نبود شغلی مناسب با تهیه وام و خرید تاکسی به اصطلاح برای خودم شغلی دست و پا کرده‌ام اما می‌بینیم که به هیچ دردی نمی‌خورد و هر چه بیشتر تلاش می‌کنیم به جایی نمی‌رسم و حتی مایحتاج خود خودرو هم تأمین نمی‌شود.

رئیس حمل و نقل شهردار گرگان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه افرادی که از سال ۹۲ تاکنون اقدام به خرید تاکسی در شهر گرگان کرده‌اند، با مشکل بیمه مواجه هستند، گفت: مالکان قبلی خودروهای تاکسی دارای بیمه تاکسیرانی هستند، اما زمانی که تاکسی خود را واگذار کرده‌اند از تحت پوشش این بیمه خارج نشده‌اند و رانندگانی هم که تاکسی جدید خریداری کرده‌اند نتوانسته‌اند بیمه تاکسیرانی را دریافت کنند.

۵۰ درصد رانندگان تاکسی بیمه ندارند

کمال غریبی با بیان اینکه بیش از نیمی از رانندگان تاکسی در کشور با مشکل بیمه مواجه هستند، افزود: در سطح شهر گرگان ۳ هزار راننده تاکسی و ۱۰۰ راننده اتوبوس شهری فعالیت می‌کنند که ۵۰ درصد این افراد بیمه تأمین اجتماعی ندارند و بیش از ۵۰ درصد تاکسی‌ها نیز فرسوده هستند.



رئیس حمل و نقل شهرداری گرگان ادامه داد: به دلیل بدهی دولت به تأمین اجتماعی یارانه بیمه رانندگان تاکسی قطع شده و ما با رایزنی با نماینده مجلس آقای «رمضانعلی سنگدوینی» درحال پیگیری برای حل این مشکل هستیم.

وی با بیان اینکه از سال ۱۴۰۰ تا امروز تعداد ۳۰۰ خودرو تاکسی در گرگان نوسازی شده است، افزود: تلاش می‌کنیم به مرور و با تأمین اعتبار با جایگزین خودروهای نو نظیر سمند، برلیانس و آریا ناوگان تاکسیرانی را نوسازی کنیم.

غریبی با اشاره به اینکه برخی رانندگان تاکسی در مشاغل دیگری فعالیت دارند، گفت: این رانندگان باید در زمانی که به فعالیت دیگری می‌پردازند یک راننده کمکی در اختیار بگیرند و حداقل ۸ ساعت در روز به مردم خدمت‌رسانی کنند.

اجرای طراحی سامانه یکپارچه پرداخت هوشمند در گرگان برای اولین بار در کشور

رئیس حمل و نقل شهرداری گرگان از طراحی سامانه یکپارچه پرداخت هوشمند مشترک برای تاکسی‌ها و اتوبوس‌ها با همکاری یک شرکت دانش بنیان در گرگان خبر داد و افزود: این سامانه برای اولین بار است که در کشور اجرا می شود و بر روی اتوبوس‌ها و تاکسی‌ها نصب و پرداخت به صورت «nfc» را برای شهروندان مقدور می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: با اجرای این طرح، شهروندان کرایه خود را بدون دغدغه بابت داشتن پول نقد یا وجود پول خرد برای دریافت مابقی کرایه پرداخت کرده و از بسیاری از تنش‌ها و تخلفات جلوگیری خواهد شد.

غریبی با اشاره به اینکه اجرای این طرح ۱۵ تا ۲۰ میلیارد تومان هزینه دارد، گفت: این دستگاه را به صورت رایگان در اختیار رانندگان قرار داده و با کم کردن هزینه ناچیز ( یک درصد کرایه) در طولانی مدت هزینه دستگاه از رانندگان گرفته می‌شود.


رئیس حمل و نقل شهرداری گرگان با اشاره به اینکه با ایجاد خط ویژه مختص ناوگان حمل و نقل عمومی می‌توانیم تا حد زیادی از فعالیت مسافر بران غیرمجاز جلوگیری کنیم، گفت: در حال حاضر طرح مطالعاتی این کار در شهرداری گرگان در حال انجام بوده و در آینده اجرایی می‌شود.

وی ادامه داد: حل مشکل مسافربران غیر مجاز با ورود چهار دستگاه نیروی انتظامی، پلیس راهور، شهرداری و دادگستری باید پیگیری و به سرانجام برسد.

به گزارش ایسنا، تاکسی‌ها سهم قابل توجهی از سفرهای شهری شهروندان را به خود اختصاص می‌دهند، زندگی و رفت و آمد شهروندان به تاکسی‌های شهر گره خورده است و ناوگان تاکسیرانی در شکل‌گیری فعالیت‌های روزانه مردم، جنب و جوش و رفت و آمد شهروندان نقش بسیار مهمی دارد؛ بنابراین باید توجه داشت که تردد تاکسی‌های باکیفیت با کمترین میزان آلایندگی زیست‌محیطی در گرگان از  انتظارات بحق شهروندان آن است و ارائه خدمت در این زمینه نباید «هزینه» تلقی شود، زیرا صرف هزینه در چنین مواردی در حقیقت نوعی سرمایه‌گذاری برای سلامت مردم، ارتقای سطح فرهنگی جامعه و در نهایت افزایش درآمدهای اقتصادی شاغلان این بخش است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دردسر جدید بیمه‌ها برای داروخانه داران/ بدهی ۲۶ همتی سازمان‌های بیمه‌گر به داروخانه‌ها
  • ◄ لوازم یدکی ماکسیما اصل را از کجا تهیه کنیم؟
  • ◄ اسارت رانندگان کامیون در کشور آذربایجان به بهانه تصادف + فیلم
  • کاهش سهمیه سوخت و تجمع تعدادی از کامیون داران جنوب سیستان و بلوچستان
  • پرداخت خسارت درمان بازنشستگان تامین اجتماعی تا آخر سال ۱۴۰۲
  • دپوی بیش از ۶۰۰ میلیارد ریال لوازم یدکی قاچاق در انبار لو رفت
  • جریمه بیش از ۵ میلیارد ریالی، فرجام قاچاق لوازم یدکی خودرو در تایباد
  • ◄ کرایه رانندگان کامیون در جیب انبارداران/ نقش انبارها در فقر کامیونداران
  • حال ناخوش رانندگان تاکسی در گرگان
  • ◄ روش ابطال کارت هوشمند رانندگان کامیون اعلام شد+ سند